Meet bij Maris
Praktijk voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Meet bij Maris is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed.

Via deze link vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars die de consulten van de BGN-gewichtsconsulent (gedeeltelijk) vergoeden.

Steeds meer werkgevers reserveren budget ter bevordering van de vitaliteit van hun medewerkers. Het is daarom raadzaam te informeren bij je werkgever naar de mogelijkheid om de begeleiding vergoed te krijgen via een vitaliteitsbudget. 

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt jou volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezonder eet- en leefpatroon. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering en je betaalt daardoor geen eigen risico! Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig. Daarmee is de BGN-gewichtsconsulent laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die advies of begeleiding wil op het gebied van gewichtsbeheersing.